2015-09-08 |

Maria Strömme först ut i Uppsala universitetsforskarpodd


På onsdag den 9 september släpps första Forskarpodden från Uppsala universitet. I varje halvtimmeslångt avsnitt samtalar en aktuell forskare med två nyfikna programledare.

Forskarpodden riktar sig framför allt till unga vuxna i samhället. För att informera, inspirera och engagera till att plugga vidare. Den som redan studerar vid universitetet kan förhoppningsvis bli intresserad av forskning.

– Forskarpodden är till för alla som vill kliva innanför universitetets väggar och få inblick i spännande forskning och samtidigt höra forskaren själv berätta om sina tankar och idéer. En podd gör det också möjligt att lyssna när du själv vill, säger Pernilla Björk, kommunikationsdirektör vid Uppsala universitet.

Programledarna heter Niklas Norén och Jonas Löfvberg och är journalister. De hör själva till målgruppen och har många frågor att ställa till forskarna, ibland de där enkla frågorna som inte alltid ställs om forskning.

Ämnena spänner över områden som nanoteknologi, kemi och rymden till bostäder och islam. En ny podd släpps varje vecka.

Först ut är professorn i nanoteknologi Maria Strömme, en av årets sommarpratare, som kommer att berätta om möjligheten att ändra ett materials egenskaper på en otroligt liten skala. I Forskarpodden berättar hon om bland annat om ”det omöjliga materialet” Upsalite.

Nya avsnitt av Forskarpodden kommer på onsdagar med början 9 september.Comments are closed.