Årets nanoföretag

Årets nanoföretag är en utmärkelse som varje år delas ut av SwedNanoTech. Utmärkelsen ges till ett ungt, ansvarsfullt företag med en tydlig nanoteknisk profil. Det vinnande företaget väljs ut av en jury bestående av representanter från akademi, industri och näringsliv och delas ut under konferensen NanoForum.

Det vinnande företaget väljs från ett antal nominerade företag. Vem som helst är välkommen att ge förslag på ett företag som är värd utmärkelsen och som uppfyller kriterierna. Juryn beslutar sedan vilka av de föreslagna företagen som blir nominerade till priset och får möjlighet att berätta om sin verksamhet på scenen under NanoForum.

De nominerade företagen får även en kostnadsfri plats i företagsutställningen samt ett års medlemskap i SwedNanoTech.


Banner_NF15_m_ram62Årets nanoföretag 2015

Nu är det dags att nominera ett företag att bli Årets nanoföretag 2015. Nominera gör du på www.nanoforum2015.se.


Kriterier

Bolaget ska vara verksamt i Sverige, men det behöver inte vara svenskägt. Det ska ha försäljning av produkter eller tjänster. Bolaget ska vara ett föredöme för andra nanoteknikföretag och får inte vara äldre än tio år.

Bedömningen av det nominerade företaget sker utifrån följande punkter:

Affärsidé
Nanoteknikens roll i produkt/tjänst
Proof of Concept
Affärsplan
Resultat för senaste två åren
Prognos för kommande året
Cash flow och finansiering
Kommunikation


Tidigare vinnare

Sedan utmärkelsen skapades har två företag hunnit få titeln Årets nanoföretag. På NanoForum 2013 utsågs biotech-företaget Nanologica till Årets nanoföretag 2013, och under NanoForum 2014 utsågs coating-företaget Applied Nano Surfaces till Årets nanoföretag 2014.

Läs mer:
Om NanoForum
”Applied Nano Surfaces Årets Nanoföretag 2014”
”Nanologica Årets nanoföretag 2013”