2013-05-16 |

Nanologica Årets Nanoföretag 2013


red_DSCN1181

Nanologica tog hem utmärkelsen Årets Nanoföretag 2013. Priset delades ut på konferensen NanoForum den 15 maj.

Nanologica tog hem utmärkelsen ”Årets Nanoföretag” i hård konkurrens.

Juryns motivering lyder ”Ett företag med förankring i svensk universitetsforskning, som med en tydlig affärsidé och ett smart och drivet team lyckats lösa kunders problem genom styrning av materialegenskaper på nanonivå.

Nanologica utvecklar nanoporösa material för användning i allt från läkemedel till kromatografi. I början av året tecknade företaget avtal med ryska Nanolek om att omformulera fyra kända läkemedel, genom att innesluta dem i Nanologicas porösa mikropartiklar av kiseldioxid med nanostora porer.

Juryn, som har bestått av Anders Eliasson, Business Sweden, Åsalie Hartmanis, SwedNanoTech, Björn O Nilsson, IVA samt Tord Lendau, CytaCoat AB har gjort bedömningen utifrån vilket problem som kan lösas, om tekniken funkar, hur affärsplanen ser ut och vilken roll nanoteknik har i lösningen. Bolaget ska också ha försäljning.

Utmärkelsen Årets Nanoföretag delades ut vid SwedNanoTech’s konferens NanoForum på Näringslivet Hus i Stockholm den 15 maj 2013.Comments are closed.